RR foto s logem

RockOpera Praha před zaplněným hledištěm zahájila novou divadelní sezónu. A proč vše neodstartovat inscenací, která se v minulé sezóně jako novinka těšila největšímu zájmu. Kromě Fausta a repríz všech ostatních rockových oper na diváky čeká listopadová premiéra hry Anna Karenina napsaná na motivy románu Lva Nikolajeviče Tolstého v titulní roli s Pavlou Forest. A velké plány jsou i na poli čistě hudebním. Na crowdfundingovém portálu HitHit stále běží sbírka, která má pomoci otevřít nový rockově-metalový klub.

„Do sezóny jsme vstupovali plni očekávání a napětí. Povedené zahajovací představení Fausta, nám vlilo patřičnou dávku energie k naplnění všech plánů a cílů, které pro nadcházející období máme. Příběh Fausta je postaven na velkých emocích, vášni, na stálém hledání smyslu existence a nestárnoucím souboji dobra a zla, což v přeneseném smyslu a s nadsázkou vlastně může být i příběhem celé RockOpery a další sezóny. Na rozdíl od osudu Fausta však věříme v jednoznačně pozitivní vývoj,“ říká zakladatelka a umělecká ředitelka RockOpery Praha Pavla Forest.

„V říjnu dále uvedeme rockopery Oidipus Tyranus a 7 proti Thébám, v listopadu pak Antigonu a Romea & Julii. Hlavní pozornost však směřuje k letošnímu premiérovému představení Anna Karenina, která nás čeká ve středu 25. listopadu. Režie se již tradičně ujal Roman Štolpa a choreografii připravuje světoznámá choreografka Irina Andreeva, se kterou jsme spolupracovali již na Faustovi. Těšíme se a doufáme, že diváci s námi,“ přibližuje nejbližší plány Pavla Forest.

Další významná událost je naplánována na prosinec. RockOpera Praha chce slavnostně otevřít nový hudební klub, který se stane koncertním místem pro mladé a začínající kapely. „Nad celou akcí však stále visí otazník. https://www.rockandmetal.cz/2015/09/27/rockopera-zahajila-sezonu-pribehem-o-faustovi/ https://www.rockandmetal.cz/2015/09/27/rockopera-zahajila-sezonu-pribehem-o-faustovi/ https://www.rockandmetal.cz/2015/09/27/rockopera-zahajila-sezonu-pribehem-o-faustovi/Vše závisí na tom, zda se nám na portálu HitHit podaří vybrat cílovou částku, se kterou bychom to mohli naplno rozjet. Proto stále vybízíme naše fanoušky a všechny fanoušky rockové a metalové hudby, aby přispěli a pomohli nám vybudovat místo k pravidelnému setkávání, příjemnému trávení volného času a poznávání nové hudby,“ dodává Pavla Forest.