The Agony představují nový videoklip. O snech, co se plní.

Ženská heavyrocková čtveřice The Agony odhaluje svůj nový videoklip k singlu ‘Say Hey’. Ten je předzvěstí EP Eclectic, které celosvětově vychází 16. září, a kapela v něm ukazuje, že sny se můžou splnit – stačí chtít.
Kytaristka, zpěvačka a skladatelka Nikola Kandoussi měla ve svých čtrnácti letech několik životních cílů: založit si svou vlastní ženskou kapelu, osobně poznat členy skupiny KISS a pořídit si Corvette Stingray, legendárního amerického veterána. První dva body si v průběhu let splnila, ten třetí je realizovatelný poněkud hůře. „Díky tomuto klipu jsem se Corvettou alespoň projela,“ říká.

Ne všechno se ale točí okolo zářivě červeného vozu – The Agony musely k ‘Say Hey’ urazit dlouhou cestu.
„Už loni jsme se opět pustily do crowdfundingové kampaně, která díky našim fanouškům dopadla skvěle,“ přibližuje okolnosti Nikola. „Domluvily jsme se s Milanem Cimfem, který produkoval jedny z nejznámějších nahrávek u nás, a natočily nové EP s ním v jeho domovském SONO Records.“
Původní termín byl kvůli koronavirovým opatřením o měsíc posunut, což se ale ukázalo být šťastnou náhodou. „‘Say Hey’ jsem totiž napsala právě během března, když jsem připravovala svůj akustický livestream koncert. Je to písnička o euforii, kterou mi hudba přináší, o tom, že ji beru jako poslání a něco, co v životě potřebuji.”

The Agony ke spolupráci na novém videoklipu oslovily režiséra Radima Věžníka. „Radim je v posledních letech hodně žádaným režisérem, navíc se mi vždycky moc líbily klipy, co dělal pro svou původní kapelu Rattle Bucket.“

Kromě záběrů na The Agony a jejich příval energie a vlajících vlasů videoklip nabízí i dějovou linku, jejiž obsah a podoba mladé aspirující hudebnice s dospělou frontwoman rozhodně není čistě náhodná. Herecké obsazení bylo navíc vyřešeno rychle a elegantně: „Potřebovaly jsme obsadit roli matky a jelikož nejjednodušší řešení jsou často ta nejlepší, zavolala jsem své vlastní matce. Je pro každou legraci, takže řekla Ano,“ uzavírá Nikola.