Je to další významný díl do mozaiky zvané Brutal Assault 2012. Své vystoupení na 17. ročníku festivalu právě potvrdili britští pionýři industriální hudby GODFLESH! Formace založená v roce 1988 Justinem Broadrickem a G.C.Greenem, mj. bývalými členy Napalm Death, byla až do roku 2002 jednou z nejvlivnějších na poli experimentálně/industriální hudby. Po svém rozpadu přišel předloňský reunion, který kromě živých vystoupení znamená i započaté práce na nové desce.

Definice „Brutal death metal s vlivy hudby středního Východu“ k sobě váže jediné jméno – NILE. Kapela sdružená kolem svého duchovního otce Karla Sanderse patří již dvě dekády mezi nejváženější deathmetalové formace s konstatně vysoko posazenou laťkou výkonnosti. NILE jsou momentálně uprostřed práce na novém albu, které by mělo vyjít v tomto roce.

Třetím přírůstkem se stávají norští blackmetalisté KAMPFAR. Severská formace patří mezi stabilní představitele tamní scény a v loňském roce zabodovala vysoce ceněným albem „Mare“, které vyšlo u labelu Napalm Records.