Po sobotním probuzení vše nasvědčovalo tomu, že by se mohla mýlit předpověď počasí a mohlo by být hezky a teplo. To taky celé odpoledne a večer bylo, po předpovídaném dešti ani vidu ani slechu, takže paráda. Sobotní program se odehrával souběžně  na malém i na hlavním velkém podiu.

Vzhledem k tomu, že jsem se probudil poměrně pozdě a ještě jsem si zašel na oběd do místní hospody, tak jsem do areálu dorazil až na konec vystoupení Torru.

Další na řadě je Debill Heads, které známe mimo jiné ze společného koncertování se Třemi sestrami. Zpěvák Milhouse si ani zde neodpustil svou tradiční zelenou na udržování hlasivek, ale oproti jiným akcím ji zdolal velice málo. Příčinou byla zvýšená konzumace předcházející den. Proto zpívání určitě nebylo nejjednodušší, ale Milhousovi to nevadilo a odzpíval všechno docela v pohodě. Nechyběly songy jako „Skoč mi na cara“, „Hasiči“ nebo „Ryba se má“. Na závěr se Milhouse zbavil jedné z lahví božkovské zelené hodem fanouškům.

Poté měli nastoupit Mandrage, kteří bohužel nemohli dorazit a tak se na scénu dostali Rybičky 48. Tato pop-punková banda je stálicí na českých festivalech a dokonce si zahráli jako předskokani The Offspring. Na Czech Rock Blocku předvedli svůj standardní set tak jak je známe z jiných festivalů, takže nemohla chybět ani píseň „Zamilovaný – nešťastná“

Po nich si fandové užívali muziku v podání punkových E!E. Vlastně nejen muziku, určitě stálo za to se podívat na zpěváka, který měl na kalhotech velice slušivé kalhotky (k vidění v našem fotoreportu). Jelikož mi tato muzika není moc blízká, tak jsem vyrazil na džbánek zlatavého moku.

Potom přišel na řadu nátěr v podání legendárního Debustrolu. Nejprve Kolinss pronesl tradiční „Tak se všichni userte je tady Debustrol“ a mohlo začít pravé trashmetalové peklo. Kapela jede tour k výročí 25 let na scéně, takže se hrály hlavně starší skladby, jako jsou „Vyznání smrti“, „Protest“ nebo „Údolí hadů“. Ve skladbě „Masoterián“ proběhlo i tradiční tůrování motorové pily.

 

Další nastoupili pražští Arakain. Zazněl průřez celou tvorbou, novější věci jako „Marat“, „Forsage“ nebo „Paganini“, tak i starší osvědčené pecky namátkou třeba „Amadeus“, nebo závěrečná „Apage satanas“. Tuto bandu jsem měl možnost během poslední doby vidět poněkolikáté a zdejší vystoupení rozhodně patřilo k těm lepším a poslechl jsem si ho s velkou chutí.

Poté přišly na řadu pivně rockové popěvky v podání Alkeholu. Jejich playlist se skládal ze samých hitů, od „Anděla strážného“, přes hattrickovskou „Nechte vlajky vlát“ až po „Už se to smaží a peče“. Samozřejmě nesměla chybět ani téměř legendární skladba „Na slamníku“. Při jejich setu se osazenstvo plasského festivalu náramně bavilo, většinu songů pěli fandové s kapelou, nakonec jí vyvolali ještě zpět a jako poslední zazněly „Buráky“.

Na hlavním podiu následuje Harlej, který jsem vynechal a šel na menší podium kouknout na pagan metalovou Panychidu. Na place pod podiem měli docela slušné množství fandů, kteří je neustále odměňovali bouřlivými ovacemi. Koncert měl výborný náboj, zněly velmi příjemné metalové melodie doplněné o folkové motivy, které byly bohužel jen ze samplů, ale to očividně nikomu nevadilo. Zkrátka velmi dobře strávená hodinka v jejich přítomnosti. Hrálo se převážně z loňské desky Moon, „Forest“, „Blinding Snow“, v paměti mi hlavně zůstala skladba „O Orĭlě i Zmĭji“.

Potom jsem zhlédnul ještě kousek setu Walda gangu. Kapelu jejich fandové doslova hltali. Během koncertu zazněly  jak zrockované Waldovy skladby, tak i skladby, které Vláda Šafránek přínesl z působení v Harleji. Fans měli možnost slyšel „Slavíci z madridu“, „Eldorádo“, „Sedm dostavníků“, nebo „Veď mně dál“, „Lásko má já stůňu“ a nesměl chybět ani  tradiční „Svařák“. Při několika skladbách kapelu doplnil i pornoherec Robert Rosenberg. Jelikož mezi fanoušky poslední kapely Kabát rozhodně nepatřím, tak tímto pro mne fest prakticky skončil a odešel jsem.

Tak a je to za námi. Festival se celkem vydařil, nakonec vyšlo i počasí. Nějaké nedostatky by se tady taky našly, například málo míst k sezení, vosy u malého podia, málo mobilních wc v areálu a hlavně absence wc na louce, kde se kempovalo. Myslím, že odhadem necelých 5 tisíc fandů co přišli, mohli být spokojeni.