ONE MACHINE  je dítětem velmi  známého kytaristy a skladatele Steva Smytha ( Nevermore , Forbidden, Dragonlord , Vicious Rumors ). Jde o mezinárodní metalovou kapelu s klasickými a moderními prvky, a členy pečlivě vybraných Smythem : Mikkel Sandager ( Mercenary ) zpěv , Jamie Hunt ( Biomechanical ) kytara , dále Tomas “ O’Beast “ Koefoed ( Mnemic ) na basovou kytaru a Raphael Saini ( Chaoswave ) na bicí. Smyth napsal několik písní , ale výzva najít správné lidi a přivést je k životu zůstávala. Našel více než schopného kolegu, druhého kytaristu Jamieho Hunta , a právě tito dva začali spolupracovat na materiálu, který Smyth měl. Zpěvu se ujal původní zpěvák Mercenary Mikkel Sandager . Bubeník Raphael Saini , původně z italských progresivních Chaoswave byl tedy dalším článkem do skládačky. V roce 2012 přišel na palubu basista Tomas “ O’Beast “ Koefoed , původně Mnemic  a připojil svůj charakteristický zvuk.

 

one

 

Debutové album této formace pod názvem „The distortion of lies and the overdriven truth“ by mělo oficiálně vyjít 18. února 2014 a už podle ochutnávek, které nám kapela dala na internetu k dispozici, se bude jednat o velmi kvalitní materiál. Na materiálu je jednoznačně poznat, že Steve prošel více kapel a díky tomu i více druhů metalu a to se na tomto CD samozřejmě podepsalo. A i když zatím nemůžu posoudit celé album, podle toho, co je k dispozici, se to podepsalo jen v dobrém směru. Nekompromisní, ale zároveň i melodické kytary, velmi dobře zvládnutý zpěv, především to každého upoutá téměř okamžitě. Bicí s basou tomu všemu dávají ideální podklad.

Takže teď už nám nezbývá  něž počkat, až dorazí do mé poštovní schránky kompletní album. Docela se na něj těším a co nejdříve podám reference.