4thdimension_cover

Tato italská, v ČR zatím ne moc známá power/symfonická kapela 4th Dimension vydala v roce 2011 své debutové album s názvem „ The White Path to Rebirth“. Zde byla k vidění se Sonatou Arcticou ve zlínském Masters of Rock Cafe. Tato banda je význačná pro svoji charakteristickou melodii s využitím neotřelých power metalových prvků. Vznikla v roce 2005 a v její diskografii se nacházejí skladby v kompilacích: Invasione Totale vol.3,  Kill city vol.32 a jejich prvním oficiálním albem je právě „The White Path to Rebirth“.

Po stránce hudební je album velmi dobře udělané, dokonale si vyhráli s efekty a zvukem (velkou zásluhu má na tom Alessio Lucatti – klávesák z Vision Divine). Určité části balad jsou šeptané, vyprávěné – všechno to napomáhá k umocnění dojmu… Každý song má určitou atmosféru, do které se příznivci tohoto žánru určitě rychle zamilují.

„The White Path to Rebirth“ se skládá z 10 skladeb, v nichž naprosto září zpěvák Andrea Bicego, kterému absolutně nedělá problém vyzpívat celou škálu tónů a vcítit se do jednotlivých písní… Podle mého názoru je nejpovedenější song „The Sun in My Life“. Tato písnička dobře zahajuje cestu tímto albem, je hodně rytmická a chytlavá, takže Vás přímo nutí pokračovat v poslechu ostatních písní. V albu hostuje osobnost jako Fabio Lione, který je ve spojitosti s kapelami Rhapsody of  Fire, Kamelot, Labyrinth… (skladba „A new Dimension“) tohoto úkolu se velmi dobře zhostil.

Co říci závěrem? Celé album je pozitivně laděné, dobře se poslouchá, takže si jej určitě nepustíte jenom jednou… Pevně doufám, že tato kapela, která se zatím drží hlavně na domácí scéně, udělá touto deskou další krok tomu, aby se dostala do povědomí v ostatních zemích… Milovníci power/symfonického metalu si opravdu příjdou na své…

Tracklist:
01. The Sun in My Life
02. Consigned to the Wind
03. Goldeneyes
04. Sworn to the Flame
05. Everlasting
06. A New Dimension
07. Winter’s Gone
08. Labyrinth of Glass
09. Angel’s Call
10. Landscapes (Vestige of the Earth)

Oficiální stránky: www.4thdimensionmetal.com
Facebook: www.facebook.com/4thdimensionmetal