The Agony

Nová ženská heavy rocková kapela na české hudební scéně The Agony vydala 18.7. své debutové EP s názvem Loud And Furious. Čtyři zbrusu nové skladby (jedna česky a tři anglicky zpívané), jsou k poslechu exkluzivně na Bandzone profilu skupiny: http://www.bandzone.cz/theagony.
The Agony pokřtí svou prvotinu 6.9. v pražském klubu Kain za účasti kmotrů Aleše Brichty, Radka Kurce (Empire) a Marka Ptáčka (Negativ).

The Agony se v kompletní sestavě objevily na české hudební scéně v březnu tohoto roku. Přestože se jedná o novou kapelu, její čtyři členky rozhodně nejsou začínajcí hudebnice. Zatímco hlavní zpěvačka a doprovodná kytaristka Nikola ‚Niky‘ Kandoussi působila jako host v hradecké dívčí kapele K2, a poté více než rok na postu rytmické kytary ve skupině zpěváka Aleše Brichty, zkušená bubenice Jarka Červeňáková je známá zejména příznivcům death metalu díky kapele Designed By Death. Baskytaristka Kateřina ‚Kejtý‘ Sýkorová naproti tomu pochází z punkových vod (kapely P.U.M., The Designers) a nejnovější článek kapely, sólová kytaristka Tereza Pšenčíková, původně ze skupin Basillica a Therapie, bude sympatická fanouškům bluesu a klasického rocku.
Tvorbu The Agony lze žánrově zařadit jako heavy rock, objevují se i prvky punkrocku a metalu. Hlavní důraz je kladen na kytarové riffy a tvrdé bicí rytmy. Písně jsou zpívané anglicky i česky, kapela do svého stávajícího repertoáru zařadila i tři coververze skupin Girlschool, Motorhead a Megadeth.
Své první EP The Agony nahrály na počátku července v hostivickém studiu Aquarium zpěváka Radka Kurce. Ten si také vzal na starost mix a mastering nahrávky.

EP Loud And Furious k poslechu zde: http://www.bandzone.cz/theagony.

Tracklist:
1) T.W.S. (The Whore Song)
2) Kick Ass
3) Rockin‘
4) Živel

EP bude od srpna k dispozici také jako CD nosič. O podrobnostech ohledně vydání bude kapela informovat na svých internetových profilech:
Facebook: http://www.facebook.com/theagonycz
Bandzone: http://www.bandzone.cz/theagony

Aktuální koncerty 2013:
2.8. Tři Dvory u Kolína – 3D Beat Festival (od 19:00)
3.8. Krhanice Open Air 2013 (od 14:00)
31.8. Mladá Boleslav
6.9. Praha, RC Kain – Křest EP ‚Loud And Furious‘ (od 21:00)
26.10. Ronov nad Doubravou – Metal Storm V

Kontakt (booking / info / tisk): + 420 774 046 943 | TheAgony@email.cz