Festival Votvírák otevřel o víkendu 15. – 17. června festivalovou sezonu roku 2012. Nabitý line-up přilákal na 50 tisíc hudebních fanoušků. Účastníci se mohli těšit nejen z kvalitního hudebního programu i výkonů interpretů, ale také ze slunečného počasí, které festival téměř po celou dobu doprovázelo, přišlo však i malé dešťové překvapení.

Čest zahájit festival získala kapela Na3je, která se do svých instrumentů opřela v pátek ve  14 hodin. Postupně se o perfektní páteční rozjezd postarali další vynikající muzikanti české i slovenské hudební scény. Jedinečné završení pátečního večera přišlo se skupinou Clou. Skvělou atmosféru přinesly kapely jako Imodium,  Mňága a Žďorp, Mig 21, Mandrage, UDG či Václav Neckář se skupinou Bacily na CENTRAL STAGE. Na ROCK STAGE naběhly rockové legendy jako Arakain, Škwor, Harlej, ale i hlavní hřeb večera slovenští Desmod. A mnoho dalších. Proudící davy fanoušků byly důkazem výborné volby hudebního programu. Tisícovky vytrvalců pak do rána hostila non-stop zóna festivalu včetně párty stanu Rádia Hey.

Druhý den, sobotní, se nesl v tropických teplotách a o zábavu měli postaráno jak hasiči, kteří kropili rozpařené návštěvníky, tak i záchranáři, v jejichž rukách se ocitli unavení a vyčerpaní fanoušci. Pro hudební fajnšmekry byla připravena další báječná hudební dávka. Na CENTRAL STAGE to roztočili například Skyline. Následovaly kapely Airfare, Olympic, Chinaski, Charlie Straight, kteří se postarali o značné hudební potěšení. Na podiu HIP HOP STAGE zarepoval například Lipo, Strapo spolu s DJ Spinhandz či DJ Miko. Pop-punková atmosféra přišla s kapelou Rybičky 48, kterou poté vystřídal punk-rockový styl skupin Iné Kafe a Visací Zámek na ROCK STAGE. Festival nachystal i celou škálu dalších hudebníků. Zatímco rychlá dešťová přeháňka při vystoupení kapely Olympic od stage odehnala do přilehlých stánků či výčepních stanů pouze minimum lidí, popůlnoční hrozba prudkého větru charakteru vichřice směřujícího do prostoru letiště urychlila závěr celého festivalu Votvírák 2012.

Věříme, že všichni byli spokojení, odnesli si neuvěřitelné hudební zážitky a těší se spolu s námi na další ročník, ve kterém pořadatele přinesou nová překvapení.