Program 3. ročníku mezinárodního metalového festivalu METALFEST Open Air je hotov! Posledními dvěma kapelami, na které se letos v PLZNI (8. – 10. 6.) můžete těšit, jsou Holanďani HEIDEVOLK a americká kapela FUELED BY FIRE.
HEIDEVOLK (Nl) – folk-metalisté, jejichž tvorba je inspirována přírodou, historií své země a mystikou starých germánských kmenů, které se před dvěma tisíci lety neváhaly postavit rozmáhajícímu se římskému impériu. Toto téma je také základní koncepcí nového alba „Batavi“, které kapela letos vydala a na jejímž vzniku se podílel také mistr zvuku Peter Tägtgren. Hudební tvorba známých HEIDEVOLK je velmi povedenou kombinací agresivních riffů, tradičních folkových instrumentálek, emočně vysoce vyladěných melodií a textů, zpívaných v rodném jazyce. Live představení HEIDEVOLK letos na Metalfestu v PLZNI. Video-pozvánka přímo od kapely zde.
FUELED BY FIRE (USA) – Thrash jako když buší do hlavy! Kalifornští zabijáci právě teď vydávají u NoiseArt Records své dlouhoočekávané druhé album „Plunging Into Darkness“. O tom, že tito šílenci nechtějí zbytečně marnit čas a hodlají vám to pořádně osolit už letos na Metalfestu v PLZNI snad nepochybuje nikdo. Co vás s nimi čeká? Geniální, silný old-school thrash atak, který mocně připomíná zvuk starých dobrých Slayer, Overkill či Testament. Přestaňte se modlit, stejně vám to proti těmto démonům nepomůže! Zlí, brutální a na rychlosti závislí bratři samotného ďábla vám předvedou, jakou moc má thrash-metal.