Do třetice přicházíme s várkou nově potvrzených kapel.  A bude tomu již potřetí, co na Phantoms přivítáme naše přátele z norských VULTURE INDUSTRIES. Kapela má definitivně nakročeno hodně vysoko, což dokazuje i to, že před nedávnem podepsala smlouvu na třetí řadové album s jedním z velkých labelů, francouzskými Season of Mist. Od takové spolupráce lze očekávat, jedině růst jména VULTURE INDUSTRIES. Kapelu dále asi netřeba více představovat, obě dosud vydaná alba jsou velmi dobře hodnocena nejen milovníky avantgardou načichlého metalu. V hudbě kapely najdeme mimo „blackového“ výrazu také mnoho progresivních prvků. Kapela si navíc Plzeň zamilovala a všichni se sem rádi vrací. Těšit se tedy opět můžete i vy.

http://www.vulture-industries.net/

http://www.facebook.com/vultureindustries

Phantoms of Pilsen obohatí také čeští ŽREC, kteří před nedávnem vydali své druhé album  „Paměti“.  Křest alba v Brně byl podle všech informací velice úspěšný a hojně navštívený, což jasně dosvědčuje, že kapela je v hledáčku mnohých ceněným artiklem. Skupina umě kombinuje folkové elementy s black metalovou dravostí a je tak v tomto ranku u nás na jasném vrcholu. Pro kapelu to bude navíc úplná premiéra v Plzni. Nepochybně bude zajímavé shlédnout ŽREC po boku kapel PANYCHIDA a HROMOVLAD.

http://bandzone.cz/zrec

http://www.facebook.com/pages/%C5%BDrec/210295349615

Zůstaneme v hájemství pohanském a přivítáme dalšího zahraničního hosta, kterým budou dobře známí a ve světě metalu také uznávaní Rumuni NEGURA BUNGET. Tito uctívači tradic se na našem festivalu předvedou poprvé a bude jim patřit jedno z hlavních hracích míst. Kapela před nedávnem vydala živé album a v současnosti brázdí USA a Kanadu na jednom ze svých předlouhých turné. Ti kdo kapelu sledují, jistě zaznamenali odchod dvou zakládajících členů kapely a založení žánrově spřízněných DORDEDUH. A protože i DORDEDUH vystoupí u nás na festivalu, bude nepochybně vzrušující sledovat tuto pomyslnou bitvu, která se rozhodně nekoná každý den a která snad ani nemůže mít vítěze!!!

http://www.negurabunget.com/

http://www.facebook.com/negurabunget

A protože vedle NEGURA BUNGET se momentálně soustřeďuje pozornost také na vedlejší projekt muzikantů této kapely zvaný DIN BRAD. A protože kapela vystupuje na svém americkém turné také s tímto projektem, bylo samozřejmě výzvou domluvit vystoupení i tohoto tělesa. DIN BRAD tak předvedou na kost ořezané hudební kořeny, z nichž NEGURA BUNGET vychází a na něž roubuje onu metalovou nadstavbu.  Hudba DIN BRAD vychází přímo z tradičního rumunského folkloru, přičemž některé skladby jsou vizionářským způsobem upraveny v duchu této tradice, jiné jsou autentickým záznamem těchto tradic. Na svém albu „Dor“ kapela spolupracovala také s lokálními rumunskými umělci. Nepochybně jasný důvod k návštěvě Phantoms of Pilsen. Není divu, že skupinu ulovili němečtí vizionáři Prophecy records!! Spolu se SECRETS OF THE MOON a DORDEDUH to bude již třetí kapela z této stáje, která letos Phantoms of Pilsen navštíví.

http://www.facebook.com/dinbrad

http://www.dinbrad.com/