Arakain odtajňuje „Best of tour 2012“  k  30. výročí existence

9.3. 2012 začínají s oslavami 30. výročí,  jak jinak než v Polné

„ARAKAIN XXX – Best of Tour 2012“ zůstane věrné svému názvu a bude jedinečným a velkolepým. Navíc jeho koncepce bude fungovat na odlišném principu než všechna  turné posledních let.

Jarní část koncertního turné proběhne opět po celé České republice, bude mít však jen několik exkluzivních zastávek, zatím je počítáno se zhruba 12 – 14. místy. Koncepce samotných koncertů bude zcela odlišná, než jak bylo doposud zvykem. V rámci Best of Tour 2012 se představí jen jedna předkapela, následovat pak bude tříhodinová show Arakainu a speciálních hostů, ve které zazní příznačných 30 skladeb pečlivě vybraných z období celých 30. let existence. Půjde o nejoblíbenější hity včetně dnes již „historických kusů.“

Na každém koncertě se představí minimálně dva hosté na postech zpěváků, kteří okoření svým vystoupením jedinečnost slavnostních koncertů. Střídat se budou dle toho, jak jim jejich vlastní profesní závazky dovolí.

Účast zatím přislíbili tito exkluzivní hosté:

Lucie Bílá, Gabriela Gunčíková, Bára Basiková, Kamil Střihavka, Láďa Křížek, Radek Zíka, David  Spilka, Vlasta Horváth, Vláďa Šafránek a Petr Kolář.

Bývalý dlouholetý zpěvák Arakainu Aleš Brichta se dle svých slov na koncertě s Plzeňskou filharmonií k 25. výročí s kapelou oficiálně rozloučil a jeho další spolupráce je definitivně uzavřena.

Best of Tour 2012 si určitě nenechte ujít, už jenom proto, že každý koncert bude v návaznosti na střídající se hosty skutečným originálem.