V sobotu 3.září jsme vyrazili na poslední letošní open air hudební festiválek.

Ten se konal na fotbalovém hřišti hned za hospodou ve vesnici Suchý Důl u Police nad Metují. Pořádá ho zde již třetí rok místní sbor dobrovolných hasičů. Pro letošek bylo pozváno pět kapel, na úvod začínající Notorheads, z novobydžovska Epitaf, dále hronovští Heebie Jeebies, punkový S.P.S. a jako poslední zábavková legenda Č erveného Kostelce, což nemohl být nikdo jiný než Nanovor.

Již od rána bylo v tento den krásné slunečné počasí, které se krom hudební produkce určitě přičinilo o velmi slušnou diváckou účast. Hned po příjezdu jsem šel ochutnat pivko, točil se zde oblíbený Kozel, takže paráda. Co se týká hudební produkce, tak festiválek zahajovala mladá banda Notorheads z Červeného Kostelce. Kapela vznikla teprve v roce 2009 jako čistě zábavová, takže hraje jak vlastní tak i převzaté skladby. U vlastních skladeb musím říct, že jsem se dokonce místama i zasmál parádním textům. Převzaté věci jim sedly některé více některé zase méně. Repertoár byl tvořen od Black sabbath, přes Harlej až třeba po Hattrick. Vesměs příjemný otvírák, ale bylo vidět, že kluky čeká ještě mnoho práce.

Jako další přišel na řadu novobydžovský Epitaf. Kapela zde představila dva téměř nové členy a to na postu bicích a basy. Během setu samozřejmě došlo na aktuální desku Psycho, z níž zazněly třeba „Kafilérie“ nebo „Regulátor“, ve kterém na podium přiběhl se sbory pomoct přítomný Jirka Steklý, který je zpíval i při nahrávání ve studiu. Potom určitě nesměly chybět i starší pecky jako jsou „Pirana“ nebo „Superhorník“. Koncert měl skvělý zvuk a během něj se nahrnuli pod podium i některí metaloví fanoušci, takže se házelo hlavama o stošest.

Po půlhodinové pauze přišli na řadu hronovští Heebie Jeebies. Tato kapela mě bohužel nikdy nebavila, takže jsem šel radši na pivo a produkci skoro vůbec nevnímal. Musím ale konstatovat, že kupa fanoušků byla opačného názoru a vytvořili pod podiem skvělou atmosféru.

Jako předposlední ten večer přišla na řadu punková legenda S.P.S. Jejich setem byl festiválek doslova na vrcholu, pod podiem plno, perfektní atmosféra, zkrátka supr kotel. Hrály se jak novější skladby, co si pamatuju tak třeba „Útěk z reality“ nebo „Denní menu“, tak samozřejmě i starší. Z nich zazněly třeba „Svoboda“, „Jako kdysi“ a samozřejmě nesměly chybět „Ruská“ a „Máma“. V závěru koncertu dokonce zpěvák skočil na lidi a nechal se unášet na rukou.

Po kratičké pauze nastoupila poslední kapela, která již pěknou řádku let projíždí východočeská zábavová podia. Jedná se o červenokostelecký Nanovor. Jako tradičně, tak i zde kapela představila hitovky od různých rockových a metalových kapel ve svém podání a taky,jako vždy, došlo i na nějkou vlastní skladbu. Toto vystoupení bylo skvělou tečkou za velmi příjemným a vydařeným festiválkem.

Takže za rok na shledanou.