Fanoušci Katapultu jásají!! Olda a spol. vystoupí po roce opět v rychnovském regionu. Po loňském velmi úspěšném koncertě, který se konal v Opočně se Katapult vrací. Tentokrát ovšem vystoupí v KD Solnice (4km od Rychnova n/K) a nepřijede s prázdnou!! Veze sebou dva úplně nové songy, které ještě neměli lidé možnost v Královehradeckém kraji slyšet.

Samozřejmostí je přes dvě hodiny trvající koncert, který je nabitý energií a emocemi od první do poslední minuty!! Žádný fanoušek dobré a od srdce hrané muziky by si to neměl nechat ujít!!

Předprodej vstupenek v síti TICKET ART www.ticket-art.cz nebo na místě v den akce a U Vozdeka v sázkové kanceláři v Solnici..

 

Katapult:

Legendární česká kapela Katapult vznikla roku 1975. Toto hard-rockové uskupení se řadí spíše mezi ty „měkčí“, jelikož se pohybuje někde na pomezí hard-rocku a pop-rocku.

 

Kapelníkem, který stál  u samotného zrodu, je zpěvák a kytarista Olda Říha, druhým pilířem kapely byl baskytarista Jiří „Dědek“ Šindelář. Skupina nesla původně název Mahagon. Do roku 1974 působila výhradně v západních Čechách, po úředním zákazu přesídlila do Prahy. Současný název Katapult přišel s novým bubeníkem Anatolim Kohoutem.

 

Základní dvojice zůstávala, ale bubeníků se za celou historii kapely vystřídalo velké množství. Za bicí usedli: Vladimír Krampol (krátce v roce 1975), Anatoli Kohout, Jaroslav Kadlec, Milan Tutsch, Jiří Stárek, Pavel Lopata, Milan Balcar, Michal Šindelář, Karel „Káša“ Jahn (2008–2009).

Aktuálně tvoří sestavu Olda Říha, Andy Budka, Ondřej Tympl.

 

Olda Říha je podepsán pod hudební částí většiny skladeb, o texty se postaral hlavně Ladislav Vostárka. Některé jsou také z pera Pavla Vrby, Pavla Půty, Michala Bukoviče, Milana Flanderky, F. R. Čecha nebo L. F. Hagena, poslední album otextoval Aleš Hrbek. Kapela má za sebou přibližně 7000 koncertů a více hudebních nosičů  prodal jen Olympic. Obdrželi také dvě ceny Zlatý slavík. V roce 2007 byli uvedeni do Beatové síně slávy v kategorii hudebních skupin.

 

Katapult – Solnice

7.5. 2011
Začátek: 20,00hod
Otevření hal: 18,30hod
Předprodej v síti TICKET ART! (www.ticket-art.cz) a U Vozdeka v Solnici (sázková kancelář)
Vstupenky budou k mání i na místě v den akce.
Vstupné 250Kč.

 

Více informací na: www.mzrecords.eu

www.ticket-art.cz

www.katapult.cz