jpg

Rozhodl jsem se podívat trochu na tyto velmi nadané mladíky ze Švédska. Poprvé jsem s nimi přišel čistě náhodou do kontaktu zhruba před čtyřmi lety, když mi je pod nos nastrčil YouTube. Zvídavost zvítězila, já jsem klikl a z beden se začaly linout první tóny jejich vůbec prvního dema Trash After Death. A co víc – byl to téměř trashový orgasmus. Naproti tomu, že jde o velmi mladou kapelu, která má ještě všechno před sebou, přišla v pravý čas s tím, co už začínalo pomalu na metalových podií chybět. Tímto nedostatkovým zbožím myslím poctivý, surový trash tak, jak ho známe například od Slayer. A přesně tohle nám tahle parta nese jako na zlatém podnose ve skvělém provedení a kvalitě. Možná i proto na sebe nenechal v jejich případě úspěch čekat příliš dlouho.

Kapela byla založena v roce 2007 a ​​dostala své jméno podle jednoho experimentu vlády Spojených států . Již v prvním roce vydala její první demo Thrash After Death, titul je uctěním živého alba  Live After Death od Iron Maiden.

O rok později vydává druhé demo Thrashing the Law, ve kterém bubeník Dr. Ape připojil zpěv. Ten však kapelu záhy opustil. Jeho nástupce na bicí, Dr. New Drummer byl jen o rok později nahrazen Dr. Dawnem. Nakonec kapela podepsala smlouvu s High Roller Records a v roce 2011 vydala debutové album, které produkoval Fred Estby.

Dr. Living Dead! odehráli evropské turné s Evile a Portrait. V roce 2012 hrála kapela na festivalu Hard rock. Jejich druhé studiové album bylo pojmenováno Radioactive Intervention. Album bylo opět produkováno Fredem Estbym. Německý časopis Metal Hammer vybral Radioactive Intervention za album měsíce.

Všem milovníkům trash metalu skutečně doporučuji poslech téhle party a vlastnit jejich album zrovna tak. Dr. Living Dead! totiž nepodávají velmi dobré výkony jen ve studiu. Své by o tom měli vědět návštěvníci letošního ročníku festivalu Brutal Assault, kde se také tato banda objevila a zahrála velmi solidní koncert. Těm, kteří dají na má slova a rozhodnou se dát si nějakou tu ochutnávku přeju dobrou chu’t.