samh

FB event – pátek 27.9. Brno
FB event – sobota – 28.9. Praha

Oslavte keltský svátek Samhain, noc zesnulých, se stylovou tvrdou muzikou!
(Tenhle rok o měsíc dřív, no a 🙂 )
Tentokrát si keltsky zařádíme s HAKKA MUGGIES a CRUADALACH,
slovansky si pro změnu zatančíme s folkovými RADOGOST z Polska.
To vše experimentálně a melodicky završí slovenská kapela ABSTRACT.

 

RADOGOST (Pol)

Radogost – synové rytířů z Čantorie. Rádi odpočívají ve stínu velkého dubu a rádi také dávají velký nářez. Kdosi kdysi řekl: „Proč jezdit na Korpiklaani, když se můžete jít podívat na Radogost?“. No právě, my také nevidíme důvod, proč jezdit na Korpiklaani, ale víme, že je třeba si poslechnout a uvidět živě trolly ze stráně Równicy.

www,radogost.pl
facebook.com/radogostpl

 

ABSTRACT (SK)

Experimentálně metalová Kapela ABSTRACT je stálicí na slovenské a české metalové scéně. Historie kapely se začala psát v roce 1995, kdy ji založili dva současní členové kapely Peter Lengsfeld a Palo Gablik. V průběhu let má kapela za sebou koncerty s takovými veličinami, jako Ancient, Apocalyptica, Amorphis, Darkside, Sweet Noise, Másfél, Agathodaimon, a účinkování na různých festivalech, jako Brutal Assault s kapelami Kataklysm, Malevolet Creation….

bandzone.cz
www.abstractband.eu

 

HAKKA MUGGIES

Stálice na pražské klubové scéně. Svým nezaměnitelným „Hakka Muggies“ stylem uchopují tradiční písně Irska, Bretaně, ale i jiných koutů Evropy a ve většině případů je vybaví parádními českými texty nepostrádajícími humor a nadhled. Do repertoáru kapely se však stále více vkrádá vlastní hudební tvorba. Ve veselém punk-rock-metalovém podání s houslemi i příčnou flétnou si vyslechnete příběhy hanebných vražedníků, statečných vojáků, slavných bitev a podobných povětšinou chlapských záležitostí. Nekoordinované skotačení se vám v tomto případě rozhodně nevyhne. V roce 2010 Hakka Muggies vydali své druhé CD „Feed The Fairies“.

bandzone.cz
www.volny.cz/hakka_muggies

 

CRUADALACH (Cze)

Osmičlenný klan je koncertně aktivní od září 2009. Charakteristický zvuk kapele udává smyčcová sekce (violoncello, housle) a dechové folklórní či středověké nástroje (dudy, šalmaje, zobcové flétny). Ačkoliv hraje folkmetal, čerpá inspiraci k textům zejména v aktuálním prožívání reality různými členy klanu a hudebně se nedrží, ale ani neštítí žádných folklórních vzorů a dogmat. Její střednětempé až skočné písně jsou spolu s excentrickým frontmanem a živelnou show zárukou protančeného setu, na jehož konci padnete únavou. Od nejprvnějších koncertů si klan rychle začal získávat oblibu u širokého publika. Na svém kontě má již EP „AGNI – Unveil what’s burning inside“ a debutové cd „Lead – Not Follow“.

www.cruadalach.com
facebook.com/cruadalach