Skupina ŠKWOR loni vydala úspěšné nové album Drsnej kraj, se kterým se ihned po vydání vyhoupla do čela oficiální albové hitparády v České republice. Tento prodejní úspěch, kdy se prodeje alba blíží k hranici potřebné pro udělení Zlaté desky, se společně s intenzivním koncertováním po celé České Republice, ale i na Slovensku projevil stále větším zájmem o tento rockový kvartet.

Škwor tak zažívá plné koncertní sály a letos v létě jejich jméno zároveň patřilo k největším tahákům rockových festivalů.
Skupina se tak rozhodla zmapovat letošní festivalovou sezónu speciálním dokumentem a zároveň nabídnout fanouškům plnohodnotný koncertní záznam z jejich vystoupení na festivalu Benátská noc.
Pod názvem Natvrdo vychází první oficiální DVD skupiny s přidaným bonusovým CD. Název Natvrdo doslova definuje obsah tohoto hodinového dokumentu. Bez příkras a „cenzurních“ zásahů se tak autorsko-režisérské dvojici mladých filmařů Ondřeji Kurčíkovi a Pavlu Brychtovi podařilo dostat autenticky dění kolem kapely v zákulisí koncertů, na cestách a těsně před vstupem na pódium.
Řada zábavných momentů střídá pohled na stresové situace v „backstagi“, nudu při nekonečném cestování a čekání, stejně tak emoce a euforii po úspěšných vystoupeních.
Fanoušek tak má možnost zažít skupinu v prostředí, kam se za běžných okolností není možné podívat.
Samotný hodinový koncert potom prezentuje skupinu ve skvělé formě před 10 tisíci nadšených posluchačů, kde nechybí jak skladby z posledního alba Drsnej kraj, tak samozřejmě největší hity.

Křest nového DVD „Natvrdo“, spolu s předáním Zlaté desky za album „Drsnej Kraj“, se uskuteční již dnes 16.11. v pražském KC Vltavská. Kmotrem bude herec Lukáš Pavlásek. Návštěvníci tohoto koncertu si budou moci DVD přednostně zakoupit, jinak do volného prodeje se dostane 23.11. 2012.

Zde se můžete podívat na ochutnávku v podobě live videa ke skladbě „Ty lhát mi smíš“: