7.5 2011 se uskutečnil v solnickém v Kulturním domě skvělý koncert legendy našeho rocku, skupiny Katapult v čele s nestárnoucím frontmanem Oldou Říhou.

Při bezmála dvou a půl hodiny trvajícím koncertu nabytém hity této skupiny jako „Hlupák váha“, „Lesní manekýn“, „Půlnoční závodní dráha“ a závěrečná „Někdy příště“, si publikum s chutí zazpívalo tyto nestárnoucí hity s kapelou. Při jedné z písní neváhal Olda i se svou kytarou zavítat mezi publikum,  které si koncert skvěle užívalo. Katapult vystupuje posílen o mladou krev. Současné složení je: Olda Říha zpěv, kytara , Andy Budka baskytara, zpěv a Ondřej Timpl bubny. Mladá krev kapele neubrala nic na jejím lesku, kluci se zhostili svých úkolů více než dobře. Basák Andy Budka skvěle zastoupil bohužel již zesnulého Jiřího „Dědka“ Šindeláře. Jejich energie a elán jsou velice nakažlivé. Kapela zahrála i dvě novinky jako „mezigenerační duet“ Made in Rock´n´roll Oldy Říhy a Andyho Budky a také baladu Oči zpívajícího bubeníka Ondry Timpla.

Katapult můžeme, mimo jiné, vidět v červenci jako support anglické legendy Sweet. Co dodat na závěr? Snad jen “Někdy příště“ s Katapultem.

Další koncerty:  15.5. –  Katapult ( Plzeň)

25.8. – Sweet + Katapult (H. Králové)

26.8. – Sweet + Katapult ( Praha)

27.8. – Sweet + Katapult ( Slavkov u Brna)

Text: Lucie Tomášová

Foto: Michal Grulich